Wednesday, November 14, 2012

Cadangan Menu Hari Keluarga, Tasik Kenyir 2012

 20 November 2012

Sarapan
Makan Tengahari
Minum Petang
Makan Malam
Tiada
Tiada
(makan dengan keluarga sendiri sebelum check in)
Roti
Air Teh/ kopi
Nasi
Ikan Sardin
Telur Dadar
Ikan Masin

21 November 2012

Sarapan
Makan Tengahari
Minum Petang
Makan Malam
Bihun Goreng
Air teh/ kopi
Nasi
Ayam goreng (2 ekor)
Sambal Belacan
Sayur
Jemput-jemput ikan bilis
Sos
Air teh/ kopi
Nasi
BBQ – Ayam bakar (2 ekor)
Sambal Cili

22 November 2012

Sarapan
Makan Tengahari
Minum Petang
Makan Malam
Lempeng
Air teh/ kopi
Nasi Goreng
Tiada
(Check out)
Tiada
Tiada

 
Anggaran bahan-bahan kering (1 rumah)
Anggaran bahan basah
1.         Beras               -           5 kg
2.         Ikan Sardin     -           4 tin
3.         Telur                -           1 papan
4.         Roti                 -           5 buku
5.         Ikan Masin      -           agak2
6.         Bihun              -           3 bungkus
7.         Ikan bilis         -           1 kg
8.         Teh/ kopi         -           1 bungkus
9.         Gula                -           2 kg
10.       Tepung            -           3 kg
11.       Belacan          
12.       Serbuk kunyit
13.       Cili boh
14.       Arang
15.       Bawang merah/ putih
16.       Cili api
17.       Sos cili
18.       Limau Kasturi
19.       Asam jawa.
1.         Ayam  -           4 ekor
2.         Sayur-sayur (suka hati)
3.         Ikan (suka hati)- BBQ
4.         Udang (Andak beli)
 
 

  • Sekiranya ada bahan2 yang lupa untuk disenaraikan, sila maklumkan dengan segera.
  • Perhatian kepada Uncle Black, Makcik Cun dan The Backpacker. Jangan lupa buat persiapan seperti di atas. Cikgu Andak hanya buat untuk ahli banglo andak. Kita ada 4 banglo...Nanti banglo lain tak makan lak... Penat Cikgu wei... Tak larat nak uruskan 4 banglo. Harap maklum. Tq...Sayang semua....

No comments:

Post a Comment